Нуредини: Една изборна единица, отворени листи без никаков праг

Поддржувајќи ја иницијативата за промена на изборниот модел, Азби Нуредини од „Иницијативата за граѓански права“ зборуваше за изборно насилство, илустрирајќи го и со пример од личното искуство во изборни циклуси.

Тој побара промени во изборните тела кои треба да го гарантираат, меѓу другото, и мирот во изборниот процес.

This post is also available in: English