Маричиќ: Допрва ни претстојат битки, но правецот е вистински, вратите на ЕУ се отворени

ЦИВИЛ МЕДИА разговараше со Бојан Маричиќ, Национален координатор за интеграции во ЕУ, правен експерт, кој во владата доаѓа со големо искуство од граѓанското општество.

Во првиот дел од интервјуто со Маричиќ, разговараме за напредокот на Северна Македонија во процесот на интеграциите во ЕУ. Тој одговори на прашањата кои се итните задачи и дали е возможно нивно спроведување во услови на пандемија, а секако и на многу важното прашање за должината на тој процес.

Освен за интеграцискиот процес, во овој дел од интервјуто со Маричиќ, разговараме и за подготвеноста на македонското општество за усвојување и практикување на европските вредности.

Разговорот го води: Џабир Дерала
Монтажа: Ариан Мехмети