Кучиња скитници бркаат луѓе на централниот скопски плоштад!

По дојава од граѓански новинар кој посака да остане анонимен, во ЦИВИЛ Медиа пристигна и видео, во кое кучиња-скитници пуштени на плоштадот „Македонија“ бркаат луѓе кои си поминуваат. 

Кучињата скитници се еден од проблемите на Скопје, проблем со кој ниедна власт досега не се справила. Дали граѓанките и граѓаните и туристите во Македонија треба да се плашат да поминат на едно од најфреквентните места во градот?

 

 

This post is also available in: English