ПРОГРАМА НА ЦИВИЛ ФЕСТ

ЦИВИЛ – Центар за слобода, ја објави програмата на ЦИВИЛ ФЕСТ. Кликнете на секој од линковите за повеќе информации. Воедно, ЦИВИЛ ги информира посетител(к)ите дека организаторите ќе организираат и детско катче, додека родителите се зафатени со учество на работилниците или ги посетуваат различните содржини од богатата програма на манифестацијата.

10 ДЕКЕМВРИ

13:00 Говориме за #ЧовековиПрава
Говори и изјави посветени на Меѓународниот ден на човековите права, 70 годишнината од Универзалната декларација за човековите права и борбата на граѓанското општество за слобода, правда и еднаквост.
Н.Е. Амб. Семуел Жбогар (ЕУ), Уранија Пировска, Ирена Стеријовска, Благица Димитровска, Петрит Сарачини, Кочо Андоновски, Дехран Муратов, Џабир Дерала
13:40 #DancersUnited
ПЕРФОРМАНС
14:00 #FreedomPhoto
ИЗЛОЖБА
14:30 #CivilSocietyTowers
МУЛТИМЕДИЈАЛНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА АКТИВИЗМОТ
15:30 #CivicLensesVideo
17:00 #FreedomMusic
Афтерворк диџеј забава
21:00 Крај на #ЦивилФест ден 1

 

11 ДЕКЕМВРИ

11:00 Медиа корнер
12:00 #CitizenJournalismAwards
Доделување награди за граѓанско новинарство
13:00 #CitizenJournalismWorkshop
14:00 #CivilSocietyTowers
МУЛТИМЕДИЈАЛНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА АКТИВИЗМОТ
14:00 #CivicLensesVideo
20:00 #FreedomConcert
МУЗИЧКИ НАСТАП ВО ЖИВО  (Man In a Suit, Tonal, Basic Trio)
23:00 Крај на #ЦивилФест, граѓанската акција продолжува...

 

This post is also available in: Albanian