Чуму забрана што не се почитува?

Иако сите реакции во саботата се сведоа на еден џип со дипломатски таблици, сепак никој не обрна внимание на многуте паркирани автомобили на паркингот на средно Водно, како и на оние во движење во неделата. 

Еден полицаец (внатре во автомобил) не е доволен да запре некој што набрзина ќе помине со мотор.

Истиот не може да се телепортира на средно Водно и да им кажува на тие што дошле пред 9.00 да не се симнуваат.

Забрана од 9:00 до 16:00 часот значи дека во тој период нема возење, а не дека тој што ќе тргне рано ќе биде привилегиран и ќе може да се врати кога ќе му текне. Ќе дојде и летен период кога луѓето поради жештините одат порано на Водно. Што фајде од тоа ако 500 луѓе со коли тргнат пред 9 и сите се враќаат кога сакаат?

Дамјан Темков

This post is also available in: English