Кога локалната самоуправа во Штип ќе го реши проблемот со погрешно паркираните возила?

Граѓанскиот новинар Енис Алиов, бара одговор од надлежните институции во Штип, кога и како планираат да го решат проблемот со погрешно паркираните возила низ градот.

„Ја прашувам локалната самоуправа во Штип, кога ќе го реши проблемот со погрешно паркираните возила“, прашува Алиов.

Паркирани возила на тротоарите или на пешачки премини е секојневна слика во Штип.

Д.М.
Монтажа: Ариан Мехмети

 

This post is also available in: English