И велешките палми завршија во отпад

Речиси две третини од палмите засадени во паркот кај Офицерскиот дом во Велес сабајлево се исечени и фрлени.
Од 46 посадени палми на четири различни локации во Велес, 32 се пресечени, а преживеани се само 14.

На овој начин Велес го следи трендот кој започна во Скопје каде исушените палми беа исечени и фрлени на отпад.
 Дејан Ристов

This post is also available in: AlbanianEnglish