Користење на службени возила за партиски цели

Користењето на службените возила за остварување на партиски цел не е новина во Крушево. Што прават службените возила на Јавното Претпријатие "Комуна" и новото службено возило на Општина Крушево, купено пред една година, пред Штабот на ВМРО-ДПМНЕ, доцна навечер, се прашуваат граѓаните на Крушево, со чии пари се купени споменатите возила. 

крушево 2

Службено возило на ЈП "Комуна" од Крушево

Како што може да се забележи од фотографиите, двете возила се паркирани надвор од работно време, пред Штабот на ВМРО-ДПМНЕ, каде сигурно вработените во овие институции кои управуваат со возилата, не вршат јавна фукнција за остварување на интересите на сите жители на Крушево.

Сотир Габеловски


 

civiv-lenses-logo-en-copyОваа содржина се објавува во рамките на четвртиот круг од натпреварот „Биди граѓански новинар“ на проектот Граѓански објектив на ЦИВИЛ, поддржан од National Endowment for Democracy. Содржината на овој прилог е минимално редактирана од редакцијата на ЦИВИЛ Медиа, соодветно на концепцијата на проектот и на веб страницата.