ГДУ бара гласачки ливчиња со опција „ниту еден од наведените“

Граѓанско-демократската унија се залага за отворени листи и една изборна единица, но и намалување на бројот на претставници, и на централно, и на локално ниво.

„Бројот на советници во Град СКојпе е 45. Во Град Њујорк е 50.“, нагласи Петар Колев од ГДУ.

Партијата се залага и за промени во цензусот, но и опција „ниту еден од наведените“ на гласачкото ливче.

This post is also available in: English