Спомениците сами ќе се дислоцираат!

Додека Владата сè уште одлучува, кога и на кој начин ќе се справува со спомениците од траги-комедијата наречена „Скопје 2014“, спомениците решија сами да се дислоцираат...

На овие фотографии се гледа споменикот пред Македонска опера и балет, како предвесник на новото „движење“ на спомениците од „Скопје 2014“.

Се молат граѓаните за трпение, а Владата да не се напрега премногу, спомениците сами ќе го решат проблемот!

Дамјан Темков

This post is also available in: English