Сообраќај на скопски начин

Интересна фотографија за добро утро ни испрати граѓански новинар од, како што рече: „сообраќајот на скопски начин“.

Оваа фотографија зборува и за една социјална димензија, што за жал, постојано се провлекува низ нашето секојдневие. Не е мал бројот на граѓанки и граѓани што на овој начин се борат за парче леб, преку продажба на картонски кутии, пластични шишиња и откуп на старо железо…

Б. Ј.