Profili me emrin Arben Esati kërcënohet me vrasjen e gazetarëve

“Do t’ju prej gishtat”, “Unë punën do ta humb, por juve jetën do t’ua marr ku edhe të ndodheni”, “Jo policia, por as ushtria nuk do të mund t’ju shpëtoj, gratë, juve dhe motrat do t’ju përdhunoj”, fëmijët do t’ju…” Këto janë vetëm disa nga shumë kërcënimet që ndodhen në profilin në rrjetet sociale që e mban emrin Arben Esati, për të cilin besohet se është djali i Abdylxhelal Esatit, anesteziologu i pensionuar i cili para disa ditëve i kishte shkruar kryetarit të Serbisë Aleksandar Vuçiç, se dëshiron t’i ndihmoj popullit serb në luftën kundër pandemisë.

Profili me emrin Arben Esati u kërcënohet gazetarëve të “Pa censurë”, “TV 21”, “Gazeta Ekspres”, “Tetova Sot”, “Koha TV”, “Koha njuz”, “Kumanova sot”, “Shenja TV”, “Lajmpress” dhe të tjerë.

Fotografia është vetëm e fundit prej varg të kërcënimeve dhe është publike, deri te CIVILi arritën raporte se ai gjithashtu ka dërguar edhe kërcënime private edhe disa redaksive dhe gazetarëve.

Arsyeja e kërcënimeve të tilla janë tekstet të cilët janë publikuar në mediat në gjuhën shqipe në të cilat është transmetuar teksti nga mediat serbe që e kanë transmetuar letrën drejtuar Vuçiçit.

Rasti është paraqitur në CIVIL, si dhe deri te Ministria për punë të brendshme dhe SHGM.

CIVILi apelon deri te institucionet relevante (MPB, PTHP) të ndërmarrin masa për parandalimin e dhunës të paralajmëruar nga ky person dhe të zbatohen sanksione adekuate ligjore.

Ekipi i Civilit për monitorim

This post is also available in: Macedonian