Повик за учество на семинар за граѓански новинар(к)и во Прилеп

ЦИВИЛ продолжува со регионалните семинари за граѓански новинарки и новинари низ земјата. Овој пат на мапата на Граѓански објектив е Прилеп. Семинарот ќе се одржи на 28 април (сабота).

Сè што треба да направите е да се пријавите на следниов линк и со себе да понесете желба за освојување на нови простори каде граѓанските новинарки и новинари се носители на новинарството кое известува без страв и без услуги. Исто така може да се пријавите на следниов формулар.

ПРИЈАВИ ГОВОР НА ОМРАЗА

  • Кој пријавува?(НАПОМЕНА: Податоците на пријавувачите се строго поверливи.)

  • Ако одговорот е потврден, ве молиме, испратете го материјалот по е-пошта: monitoring.civil@gmail.com со назнака ПРИЈАВА – ГОВОР НА ОМРАЗА. Доколку материјалот е преобемен, испратете го материјалот преку www.wetransfer.com или некоја друга платформа за споделување обемни електронски материјали. Прашања, сугестии и други информации испратете на monitoring.civil@gmail.com, во порака на Фејсбук профилот на ЦИВИЛ (www.fcebook.com/civil.mk) или јавете се на 02/5209176 од 9 до 17 часот, секој работен ден.
 

Verification

Право на учество на семинарот имаат сите полнолетни граѓанки и граѓани од општините Прилеп, Кривогаштани, Долнени, Крушево и Демир Хисар.

Овој повик е дел од проектот Граѓански објектив и е седми во новата серија семинари за обука на граѓански новинарки и новинари низ целата земја.

#ГраѓанскиОбјектив е проект во кој се комбинираат истражувањето, медиумските активности и активизмот, кои се основа за долгорочно изборно набљудување. Овој проект веќе трета година придонесува кон развој на граѓанското новинарство во земјата. Основна цел на проектот Граѓански објектив е да се придонесе кон транспарентни и одговорни политички процеси, да се зајакне јавната свест политиките и практиките поврзани со човековите права, гласачкото право и политичките процеси и да се алармира домашната и меѓународната јавност за измамничките практики во изборните процеси и воопшто.

Доколку сметате дека поседувате доволно волја, ентузијазам и борбен дух, побрзајте и пријавете се!

М.И.

 

This post is also available in: Albanian English