„Кратки нозе“ #7: ММС, Вечер, Весник, Родина и Сашо Тасевски со дезинформации за Царовска, Грчева за Цивил, Лепа Брена во лажна реклама

Во оваа епизода на „Кратки нозе“, откриваме дезинформации и манипулации за изјава на Мила Царовска за печатените учебници. Ќе ви откриеме и дезинформација од Солза Грчева за наводна закана на ЦИВИЛ кон неа, а и дезинформации вон политиката, односно како Лепа Брена беше злоупотребена во рекламен текст за лек против паразити.

 

Автор и водител: Петрит Сарачини

Камера: Атанас Петровски

Монтажа: Ариан Мехмети