„Кратки нозе“ #4: За „Скопје 2014“ од Латас, за Сорос и извидничкиот камп, за скринингот во училишта

Во ова издание, разоткриваме серија невистини од Драган Павловиќ Латас за проектот Скопје 2014. Откриваме и дезинформации дека Фондацијата на Сорос го финансирала спорниот камп на Првиот скопски извиднички одред, како и дека од деца во училишта се собира генетски материјал.

 

Автор и водител: Петрит Сарачини

Камера: Атанас Петровски

Монтажа: Ариан Мехмети