Изборна битка за Скопје: Колку „тежат“ кандидатите за градоначалник наспроти партиите?

Кај нас е речиси невозможно да се имаат сериозни резултати на избори без партиска поддршка. Но, исто така е неспорно дека освен партиската поддршка, одлучувачки фактор е и квалитетот на предложените кандидати, а најмногу способноста да се придобијат гласови од партиски неопределените. Па да видиме, колку „тежеа“ кандидатите наспроти листите на партиите и иницијативите што ги поддржаа во првиот круг на Локалните избори 2021?