Инцидент со полициски службеници во Штип

На Фејсбук се појави снимка во која се гледа приведување на лице во Штип со употреба на сила од службени лица.

Неофицијално дознаваме дека полицијата по пријава од граѓанин отишла на местото на настанот, но полицаецот бил исплукан во лице и нападнат од страна на затеченото лице, по што полициските службеници морале да употребат сила.

Според неофицијални извори човекот што го приведуваат на снимката бил проблематичен во тоа маало, особено кога е под дејство на алкохол. Најверојатно истиот ќе добие и пријава за напад врз службено лице.

Од друга страна, коментарот на видеото, од оној кој го објавил на социјалните мрежи е дека полицијата наместо да ги напаѓа, треба да ги брани од корона вирусот.

apel do gradonacalniko i naa svrii polciya stip i do policickata ministersvooo golem sramm na mvir stipp polciyatata staven vo 24 3 mesesc za dani zastitat ot kornoa vuurs oni pokazuvat sohvv pret mali deca pacna so zeni dase tepattt oveyee naste mali desa gledatt za soo dase plasat po ova dis krim naciya protif romi dis kriminvaye golem sramm posle vikate po meduyumite tepet gi policiyata romite ama evevi dokass kako gi tepat kako maltitiirat gii lugetoo na zena po zakonski nema pravo dako udare nepa da stane dase tepa so zena ama ayde sram policiyatata tuka staven vo palistinina za korna vurusli i da ni precat ott viruss korona a oni. gi staviya ili za da pokazat sohovv da diskriminirattt ama ako nese sekiraytr ke pocneee borbata so policiyate

Gepostet von Mustafa Kerimov am Dienstag, 24. März 2020