Говор на омраза на „прославата“ на ВМРО-ДПМНЕ во Ресен!

Викање, говор на омраза и националистички закани, провокации.... Така симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ, во понеделникот вечерта, ја славеа победата на својата партија низ улиците на Ресен. Видеото е снимено пред штабот на СДСМ, кој, како што вели „славеникот„ во автомобилот, е „ликвидиран“!

„Прославата„ на ВМРО-ДПМНЕ била „збогатена“ и со навредливите извици: „П****и од Ресен!“ и „Уа, Шиптари!“, кои им биле упатени на сограѓаните.