Фејсбук страницата на ЦИВИЛ допрела до 1 милион луѓе за 28 дена, организацијата се заблагодари за довербата

За само 28 дена (4-31 јули), Фејсбук страницата на ЦИВИЛ  допрела до 1.000.000 (еден милион) корисници на оваа социјална мрежа. Страницата добила 1.360 нови лајкови, а дури 663.000 посети, реакции или споделувања на линковите што се објавени во тој период.

Иако посетеноста и поддршката за Фејсбук страницата и за медиумската платформа на ЦИВИЛ е висока, во изминатиот период таа бележи повеќекратен подем, со оглед на тоа дека се одржаа избори. Тоа покажува дека социјалните профили и медиумската платформа на ЦИВИЛ се честа дестинација на публиката што сака да се информира за најактуелните процеси и настани во земјата.

Инаку, Фејсбук страницата на ЦИВИЛ им се допаѓа на 34,894, а ја следат 36,437 луѓе. Организацијата денеска се заблагодари за поддршката и довербата.

ЦИВИЛ.МК34,894 people like this36,437 people follow thisВИ БЛАГОДАРИМЕ!

Gepostet von Civil MK am Samstag, 1. August 2020