Дилетанти за парламентарна демократија

Собранието на Социјалистичка Република Македонија од осумдесеттите години во споредба со сегашното ми наликува на Генералното собрание на ОН, на Советот за безбедност на ОН, на Советот на ЕУ, на салата на НАСА од каде што се управува со сателитите што се лансираат во вселената.