Демонстрантите ги корнат патеките за слепи

Патеките за слепи лица повторно се искорнати. Фотографијата ни ја испрати граѓанскиот новинар Никола Писарев, сликана по демонстрациите на иницијативата „За заедничка Македонија“.

Ваквиот однос кон слепите сограѓани е срамота и грев, пишува Писарев.

This post is also available in: AlbanianEnglish