Çfarë do të ndërmerr kryetarja e Manastirit për legalizimin e vendbanimeve të Romëve në qytet?

Një gazetar qytetar nga Manastiri me pyetje për kryetaren:

“Bashkësia e Romëve në Manastir me dekada përballet me problem të madh, legalizimin e lagjes së paligjshme “Petoçna voda”, thotë gazetari qytetar.

“Banorët e kësaj lagje nuk posedojnë fletë pronësie për shtëpitë e tyre, dhe si pasojë e kësaj nuk kanë mundësi të marrin letërnjoftime sipas ligjit të ri. Disa herë përfaqësues të komunitetit Rom të Manastirit u drejtuan me pyetje për kryetarin e mëparshëm të komunës Manastir, por ai nuk deshi të dëgjojë për këtë problem, me arsyetim se kjo lagje gjendet në rripin  e gjelbër të qytetit Manastir.

“Drejtoj pyetje për kryetaren e komunës Manastir, çfarë masa konkrete do të ndërmerr për zgjidhjen e këtij problemi?, pyet ai.

This post is also available in: MacedonianEnglish