Богојески: Говор на омраза користевме за да покажеме дека тука живееме во омраза

Како се приближувавме на оној зацртан крај на следење на омразата. ЦИВИЛ Медиа е позната во јавноста кој имаат сериозен сенс (sense) за граѓански права особено за говор на омраза, мислам дека ја погодивме работата во нерв“ истакна Петар Богојески, основачот и промотор на Македонски концепт навонредниот јавен настан на тема „Говорот на омразата во политиката“ во организација на ЦИВИЛ

Во презентација на Богојески, предмет е говорот на омраза во политичка кампања.

„Истражувањето е базирано врз одговори на членовите на Македонски концепт како и на надворешни членови. Ние поучени од праксата од последната кампања решивме да правиме истражување во рок од 60 дена. Тоа значи вклучуваме говор на омраза односно вклучуваме нешто што не сме ние.  Ние живееме во омраза. Многу било лесно да бидеш успешен. Говорот на омраза го користевме, во блага мера, за да покажеме дека тука се живее од омраза.“

За да успееме од 500 гласа да стигнеме до 50.000 гласа треба да се однесуваме и да користиме говор на омраза како политичарите на македонската сцена.