#БарамОдговор: Што ќе преземе министерката за образование за тепачката во Неготино

Две млади граѓански новинарки бараат одговор од министерката за образование и наука Рената Дескоска какви мерки ќе преземе во однос на тепачката на девојчињата во основното уличиште „Гоце Делчев“ во Неготино и како ќе се спречат ваквите настани во иднина.

Претходната недела на социјалните мрежи и во медиумите се појави видео снимка од две девојчиња како брутално тепаат една нивна врсничка на училишниот двор.

Д. М.

This post is also available in: English