Затворен сточниот пазар во Скопје

Сточниот пазар во Скопје денеска беше затворен. Продавачите на стока со своите камиони, трактори, комбиња... беа поставени на тротоарите или во нивите од спротива. Досега секој вторник граѓаните можеа да купуваат животни од сточниот пазар кој се наоѓа на околу стотина метри од рампата во Хиподром. 

Анонимниот граѓански новинар кој ни испрати фотографија немаше информација зошто беше затвотрен сточниот пазар.

Д.М.