Вработен во Брза помош на протест против двојазичност!

На денешниот протест пред македонското Собрание, против Законот за употреба на јазиците (двојазичност), беше присутен вработен во службата за Итна медицинска помош. Приватно, затоа што да беше службено ќе беше со медицинска екипа и возило.

„Вработениот во Брза помош кој се најде меѓу демонстрантите беше видно расположен“, вели граѓанскиот новинар Денис Јанкуловски.

Се поставува прашањето, дали вработениот во Брза помош протестира додека е во работно време? Ако е така, тогаш следното прашање е - Дали трпи работата?! Ова треба да го истражи здравствената и трудова инспекција.

This post is also available in: English