ЦИВИЛ издаде едукативна публикација за изборите и изборните нерегуларности

Во изминатиот период, ЦИВИЛ објави серија едукативни текстови за изборниот процес кои ќе бидат објавени и во онлајн публикацијата со наслов „Сѐ што сакавте да знаете за изборите“ што ќе биде објавена на медиумската платформа на ЦИВИЛ за време на конференцијата „Какви избори - таква иднина“. Публикацијата е објавена на македонски, албански и англиски јазик и ќе биде достапна и во печатена форма.

Линкови до публикацијата:

СЀ ШТО САКАВТЕ ДА ЗНАЕТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ

ÇDO GJË QË DESHËT TË DINI PËR ZGJEDHJET