СКЕН – политички видео магазин: Транспарентност и одговорност

ЦИВИЛ е целосно отворена организација што е секогаш подготвена да излезе во одбрана на човековите права и бескомпромисно се бори против корупцијата, говорот на омразата и лажните вести. ЦИВИЛ е организација што не отстапува од барањето за транспарентно и одговорно спроведување на политичките процеси од надлежните органи на локално и национално ниво.

Токму затоа, ЦИВИЛ организираше и семинар за транспарентност и одговорност во политичките процеси, но и ја следеше и на локално и централно ниво. Од една страна Бранимир Јовановиќ, експерт за финасии и граѓански активист и Билјана Ивановска, претседателка на ДКСК, за одговрноста и транпарентоста, наспроти лошите политики, процеси и корупцијата, од друга страна градочалниците и нивните предизвици на локално ниво и од трета страна Влада и нејзината отвореност и тренсапарентност како начин за спроведување на реформите и отчет пред граѓаните, е сижето на оваа издание на политичкиот видео магазин СКЕН.

Биљана Јордановска

во соработка со Маја Ивановска, Ангела Петровска, Атанас Петровски, Ариан Мехмети, Дехран Муратов и Џабир Дерала

This post is also available in: English