Скен – политички магазин: Граѓанското општество меѓу стремежите и реалноста

20 години ЦИВИЛ, 20 години граѓанско општество. Кои беа и кои се предизвиците, перспективите и препораките? Ова беа прашањата на конференцијата „Меѓу стремежите и реалноста“ во организација на ЦИВИЛ, по повод одбележувањето на јубилејот.

Ветеранките и ветераните на граѓанскиот сектор, заедно со највлијателните активистки и активисти се собраа на едно место да проговорат за состојбите на граѓанското општество.

скенира: МАЈА ИВАНОВСКА
камера: Атанас Петровски
монтажа: Маја Ивановска и Владимир Перчуклиевски

This post is also available in: Albanian