Поткуп во Дебар, приведен пријавувачот

Пред училиштето Саид Најдени во Дебар, каде што се сместени Избирачките места од 534 до 538 е регистриран отворен притисок врз граѓаните и поткуп на гласачи.

Кога била известена полицијата и кога дошла на местото, наместо оние кои што вршат притисок, го привела човекот кој што го пријавил поткупот и притисокот.

Во Дебар се забележува зголемено полициско присуство, особено на припадниците на Единицата за брзо распоредување (ЕБР) и на оклопни полициски возила.

ЦИВИЛ - Тим за комуникации