Граѓаните пријавуваат содржини со политички пораки спонзорирани на Фејсбук

По пријава на еден граѓанин, ЦИВИЛ утврди дека Фејсбук страницата на еден од кандидатите сѐ уште е активна спонзорирана содржина со промотивно видео.

ЦИВИЛ смета дека и тоа е кршење на изборниот молк и ги повикува политичките партии и кандидатите да ги деактивираат спонзорствата на социјалните медиуми.

ЦИВИЛ Тим за комуникации