Постмодерна варијанта на „Парите се отепувачка“

Прилог на граѓанските новинари Ана Ѓеорѓиева од Валандово и Леонид Баламов и Симеон Томов од Гевгелија, учесници на семинарот „Граѓански објектив“ 2.0, одржан викендов, во организација на ЦИВИЛ - Центар за слобода: разговор со граѓанка на Струмица, на тема - иселување на младите и причините за нивното заминување од земјата.

This post is also available in: Albanian