„Кратки нозе“ #5: Прес24 за предизборна анкета, Сител за кандидатите и Скопскиот маратон, Перо Камиказа за Скопскиот саем

Во 5-тата епизода на „Кратки нозе“, откриваме манипулации со предизборна анкета објавени на порталот Прес 24. Ќе ви откриеме и дезинформации за кандидатите за градоначалник на Скопје и скопскиот маратон на ТВ Сител, како и невистинити предизборни ветувања од кандидатот Петар Георгиевски-Камиказа.

 

Автор и водител: Петрит Сарачини

Камера: Атанас Петровски

Монтажа: Ариан Мехмети