ДИК: До 10 часот излезноста е 6,05 oтсто

Мирен изборен ден, без посериозни нерегуларности. Македонија веќе четири часа гласа во првиот круг од претседателските избори.

До ДИК пристигнале 75,28% од вкупниот број на избирачки места. Од нив гласале 80.569, односно 6,05%. Највисока излеснот има во Прилеп 11,05%, Свети Никола 11,48%, Пехчево 10,22%, Македонски Брод 10,11.

Најмала излезност има во Боговиње, 1,79%, Липково 0,97%, Долнени 1,85% и Желино 1,82%, соопштија од ДИК.