Стоп за национализмот

Граѓанскиот новинар, Марин Гавриловски, од лице место на вчерашните протести, испрати фотографија и сведоштво за говорот на омраза и националистичките пораки на демонстрантите.

Протести во одбрана на името , Собрание на РМ, Скопје, 17 јуни 2018

На вчерашните протести во одбрана на името, демонстрантите се соочија со полицијата. И вечерва се очекува протест пред Собранието со почеток во 20 часот. Граѓанскиот новинар се надева дека протестите, за разлика од вчера, ќе поминат мирно.