„Пристапност“ на избирачките места

Граѓанскиот новинар В. К. за време на вториот круг од гласањето на претеседателските избори 2019 што се одржа на 5 мај, испрати видео прилог кој ја илустрираше пристапоноста на избирачките места во ООУ „Коле Неделковски“,Скопје.

Како што извести граѓанскиот новинар избирачките места 2867/1 и 2861/1 во училиштето се непристапни за лицата на попореченост, но постари лица на кои качувањето по скали им е заморно. Овие избирачки места, по некоја одлука на надлежните органи се наоѓаат на првиот кат од училиштето.