Прес на ЦИВИЛ во 18 часот со статистички податоци

ЦИВИЛ во прес-конференцијата во 18 часот ја истакна статистиката од извештаите од пристигнуваат од набљудувачите на терен од целата земја, каде највеќе има нерегуларности поврзани со работата на изборната администрација. ЦИВИЛ во последните 3 часа од изборниот ден очекува тензична состојба.

Тимот на ЦИВИЛ, Диана Тахири, Дехран Муратов и Џабир Дерала зборуваа за прекршување на изборниот молк и бројните нерегуларности, како семејно гласање, прекршоци од избрирачки одбир итн.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=314917252970889&ref=external