Националистички пораки во Гостивар

„Строго забранет влез за евреи, муслимани и Турци... Македонски овдешен домаќин, 1. Бранк0 Петровски“, пишува на еден графит, односно натпис на ѕидот на еден руиниран дуќан во Гостивар. Фотографиите ни ги испрати граѓански новинар, кој сака да остане анонимен.

На истиот дуќан има и друга порака во која пишува: „Забранет влез за шиптари, цигани и псима. Со почит.

Дали надлежните централни и локални институции ќе реагираат на вакви графити во кои има говор на омраза и национализам?

Д.М.