Мицкоски со „кратки нозе“, го поправа новинарот дека погрешно го цитира, новинарот му пушти снимка

Во дел од интервјуто на Мицкоски за Телма, новинарот Боби Христов, како дел од прашање цитираше негова изјава, но Мицкоски се обиде да го исправи, тврдејќи дека не е правилно цитиран. Но, новинарот побара од режијата да се пушти изјавата. Мицкоски и овојпат остана – со „кратки нозе“.

 

Погледнете ја оваа ситуација.

Мицкоски и овој пат остана – со „кратки нозе“. Но она што е поважна лекција од оваа ситуација е добрата подготовка на новинарот за интервјуто, која е главна заштита и за новинарите и за публиката од обидите на политичарите да изнесат невистини или да манипулираат. За жал ова ретко се случува во нашите медиуми, а би требало да е – професионален стандард.

 

Автор и водител: Петрит Сарачини

Камера: Атанас Петровски

Монтажа: Ариан Мехмети

Стручен соработник на сценарио: Жарко Трајаноски

Соработка на содржините: Мониторинг тим на Цивил