„Кратки нозе“ #9: Лажно рушење бугарски гробишта, Митовски од Инфомакс за фонтана за пингвини, лажен профил на Пендаровска со донации од 5000 евра

Во оваа епизода на „Кратки нозе“, откриваме дезинформации за рушење на бугарски гробишта во 2018-19 за изградба на автопат кај Кавадарци, дезинформации на Александар Митовски од Инфомакс за фонтана за пингвини од 2 милиони евра, како и обид за измама со лажни „донации“ на Фејсбук преку лажен профил на „Елизабета Пендаровска“.

 

Автор и водител: Петрит Сарачини

Камера: Атанас Петровски

Монтажа: Ариан Мехмети