„Кратки нозе“ #10: Арсовска и Котлар дезинформираат за загадувањето, која е разликата меѓу ветувања, прогнози и дезинформации?

Во оваа епизода на „Кратки нозе“, откриваме сезинформации за загадувањето во Скопје изнесени од Данела Арсовска и Наташа Котлар. Ќе зборуваме и за разликата помеѓу лажните вести и дезинформациите и она што го изнесуваат политичарите како ветувања и прогнози, преку примери од премиерот Заев и лидерот на опозицијата, Мицкоски.

 

 

 

Автор и водител: Петрит Сарачини

Камера: Атанас Петровски

Монтажа: Ариан Мехмети