Ќосето замина во историјата

Граѓански новинар, до редакцијата на ЦИВИЛ Медиа испрати фотографија од симнувањето на споменикот на Андон Лазов Јанев, познат како Ќосето.

Споменикот кој се наоѓаше пред судовите во Скопје е отстранет во раните утрински часови.