Фонтана од 150.000 евра без вода

Фонтана вредна 150.000 евра без довод и одвод, фудбалски терен вреден 100.000 евра на кој сé уште не е одржан ниту еден тренинг и натпревар, се само дел од нефункционалните објекти од инфраструктурната програма која се води изминатите години во Свети Николе.

 

Фудбалскиот терен остана празен раскопан и обраснат со трева.

Светиниколскиот градски парк со цвеќиња и зеленило се претвори во парк на нефунционална фонтана без довод и одвод, која по секој дожд или стопен снег се празни со пластични канти и кофи.

Христина Панева

 

 

This post is also available in: AlbanianEnglish