Чаирчан(к)и донираа јакни за тие што немаат

Синоќа осамнаа десетина јакни закачени на дрвата во паркот во скопски Чаир, со порака на нив: „Ако ти е ладно земи си“.

Како што вели граѓанскиот новинар Бехар Мемиши тоа е потег на хуманите граѓанки и граѓани да ја донираат својата стара облека за да може да ја земат тие што најмногу им треба.

Д.М.

This post is also available in: AlbanianEnglish