Анкета: Не се мисли на народот, се мисли на профитот!

Група граѓански новинарки и новинари - учесници на семинарот на ЦИВИЛ во рамки на проектот Граѓански објектив направија анкета низ улиците на Велес.

Тие ги прашуваа граѓанките и граѓаните колку се задоволни од локалната власт.

„Не се мисли на народот, се мисли само на профитот!“, вели еден разочаран граѓанин.

„Ден за ден живееме, од социјално. Што да ти кажам...“, вели друг велешанец.

„Народот ни умира на 50-60 години, а тие бараат до 64 да се работи“, рече една велешанка.

М. И.

This post is also available in: English