НИЕ СМЕ МЕДИУМИТЕ VOL.2

Граѓански објектив е проект за транспарентни и одговорни политички процеси, преку поддршка и популаризација на граѓанското новинарство, јакнење на јавната свест, граѓанско образование и активизам на граѓанките и граѓаните за човекови права, слобода на изразување, демократија и слободни избори. СИМНЕТЕ ЈА ПУБЛИКАЦИЈАТА ТУКА Ова е проект кој обезбедува обука и можности за граѓаните да учествуваат, да набљудуваат и известуваат за настани кои им се важни ним, нивните локални заедници и процесите на локално и национално ниво. Овој проект прерасна во значајна алатка за граѓаните да ги потсетуваат властите и функционерите за нивната обврска да бидат транспарентни и одговорни. Зад ЦИВИЛ … Продолжи со читање НИЕ СМЕ МЕДИУМИТЕ VOL.2