Охис не работи но загадува...

До редакцијата на ЦИВИЛ Медиа, граѓанскиот новинар Влатко Мишевски испрати фотографии од Охис.

Овие денови кога, загадувањето на воздухот во Скопје ги надминува светските рекорди, и покрај официјалните информации дека оваа фабрика со години не е во функција, во неа сепак се случуваат некакви активности.

Скопје, Охис, 22 јануари 2019

Фотографиите сведочат дека внатре во зградата на Охис нешто се гори.

„Во фабриката веќе со месеци наназад има активности. Внатре се работи и се растура, се сече железо и кој знае што се гори. Дневно излегуваат по неколку камиони старо железо. Ова е секојдневна глетка“, вели Мишевски.

This post is also available in: Albanian English